Готуємо з дитиною
Дуже часто в процесі приготування обіду мами зазвичай виганяють дітей в кімнату або намагаються їх занять чимось корисним, щоб уникнути зайвої години прибирання й абсолютного хаосу в кухні. Кулінарії кожен вік підвладний, і долучати до неї дитини можна в самому ранньому віці. Тим більше займатися чимось спільно так приємно.
2. Допомога на кухні - важливий для малюка крок усвідомлення своєї потрібності та значущості. Адже йому довіряють, як дорослому.
3. Коли діти готують самі, вони набувають масу нових навичок, вчаться самостійності і відповідальності.
4. Юний кухар в процесі приготування тренується в математиці й в логіці (рахує кількість яєць, ложок цукру, крапель лимонного соку, пучок солі), вчиться усвідомлювати час.
5. Підвищується апетит вибагливих діток, адже приготоване власними руками куди як смачніше.
6. Кулінарія - процес творчий. Значить, готових що-небудь смачненьке на вечерю, паралельно розвиваємо і творчий потенціал.
2. Поясніть дитині правила поведінки на кухні й стежте за їх суворим дотриманням. Кухня - не місце для біганини та пустощів, тут занадто багато небезпечних предметів.
3. Купіть або зшийте для маленького кухаря персональний фартух (можна клейончастий). Тоді й прати доведеться набагато менше.
4. Щоб малюку було легше дотягнутися до столу, плити або миття підберіть для нього невисокий стійкий табурет, Який відразу допоможе маленькому кухареві "підрости".
5. Відразу привчайте дитину до думки, що після приготування їжі за собою потрібно прибрати. До речі сказати, зазвичай діти із задоволенням миють посуд, тому що їм подобається будь-яка метушня у воді й з водою.
6. Коли дитина готує сам, не лайте його і НЕ жартувати над ним, якщо у нього щось не виходить. І якщо вам здається, що зліпити акуратний пиріжок - зовсім просто, Спробуйте згадати, яким він вперше вийшов у вас.
Відразу налаштуйтеся на те, що приготування того чи іншого блюда Займе більше часу. Але цей час піде на приємне і корисне спілкування з улюбленим чадом. А, значить, НЕ пропаде даром. Отже, що ж ми сьогодні Приготовим?
6-9 років: Розкотати тісто; Змішати начинку; вимити й почистити овочі; сервірувати стіл.
9-13 років: Зварити пасту; спекти піцу; нарізати овочі та зелень натерти на тертці сир; нарізати хліб, сир, сосиски й ковбасу. Отже, що приготувати з дітьми?
Складові:
Печиво «Топлене молоко» - 400 г
Згущене варене молоко - 370 г
Какао-порошок - 30 г
30 г
Вершкове масло - 50 г
50 г
Молочний шоколад - 90 г 90 г
приготування:
1. Печиво подрібнити в стану дрібної крихти. Трохи крихти відкласти для того, щоб потім обкатати в ній тістечка.
2. крему на водяній бані розтопити масло, додати в нього згущене молоко і какао. Ретельно розмішати.
3. У Подрібнене печиво додати крем. Ретельно перемішати.
4. З отриманої маси виліпити тістечка бажаної форми, обкатати їх в заздалегідь відкладених крихтах печива. Викласти тістечка на блюдо.
5. На водяній бані розтопити шоколад і полити їм тістечка. Поставити блюдо в холодильник на час.
Імбирне печиво
Складові:
Борошно пшеничне в/с – 200 г
Яйце куряче – 1 шт.
Масло вершкове (маргарин для випічки) – 100 г
Цукор – 120 г
Мед – 3 чайні ложки
Імбир мелений – 2 чайні ложки
Кардамон мелений – 1 чайна ложка
Кориця мелена – 1 чайна ложка
Гвоздика мелена – 0,5 чайної ложки
Сода (або розпушувач для тіста) – 1.5 чайної ложки
Приготування:
У мисці змішуємо мелені кардамон, корицю, гвоздику, імбир. Всипаємо борошно.
В іншій мисці за допомогою міксера розтираємо цукор з вершковим маслом.
Слідом додаємо мед (бажано заздалегідь підігрітий) і яйце, продовжуємо збивати.
Після чого додаємо борошняну суміш, додаємо соду або розпушувач і акуратно вимішуємо руками однорідне тісто, яке вже має придбати коричневий відтінок.
Обертаємо тісто харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 2 години.
Ставимо розігрівати духовку до температури 180 градусів. Охолоджене тісто розкочуємо за допомогою качалки в тонкий пласт.
Беремо спеціальні формочки і вирізаємо печиво. Деко застеляємо пергаментним папером, акуратно викладаємо печиво і відправляємо запікатися в духовку хвилин на 5-7. Врахуйте, печива печуться дуже швидко, тому періодично заглядайте в духовку, і якщо побачите, що вони починають набувати золотистий відтінок, витягайте.
Готове печиво остудити і перекласти на святкову тарілку. Заварюйте ароматний чай з лимоном і кличте сім'ю ласувати.
Приємного апетиту!
Поради:
- Для дітей печиво можна подати з молоком.
- Такі печенюшки можна зберігати довгий час.
- Якщо ви не знайшли мелених прянощів, то їх необхідно подрібнити за допомогою качалки, або млина.
- Лист також можна змастити шматочком вершкового масла і злегка присипати борошном.
- Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 4 деко печива, і якщо для вашої родини це багато, просто зменшіть дозування інгредієнтів.
- Замість меду при замішуванні тіста можна використовувати будь-який солодкий сироп.
- Якщо у вас немає спеціальних формочок для печива, їх можна вирізати за допомогою звичайного склянки.
- Крім харчової плівки тісто можна обернути в простій поліетиленовий пакет.
Комментарии
Отправить комментарий